Ida Bang och hennes band tog Karlskoga med storm

Ida Bang
Ida Bang

MUSIK
Ida Bang & The Blue Tears
Karlskoga Rock & Blues Club
Ellas EventIda Bang, sång
John Bernström, gitarr
Leo Henriksson, gitarr
Patrik Engström, bas
Leo Sund, trummor

– Det fanns inget alternativ. Så löd svaret på frågan hur det kom sig att Ida Bang tog sig an bluesen.
– Jag är uppväxt med bluesmusiken omkring mig, fortsätter Ida, när vi tar ett kort snack i pausen. Vi har inga musiker i släkten före mig, men alla är bluesfantaster och gillar samma musik.
Bandet startade 2013 och har sakta men säkert utvecklats till vad de är idag.
– Vi skriver nu en hel del eget, berättar Ida. Vi försöker mer och mer komma ifrån covers, men vissa låtar går ju helt enkelt inte att undvika. Visst är det sant.
På frågan var de känner att de har sina bluesrötter så tycker Ida att medlemmarna i bandet har så många olika influenser att de känner sig hyfsat breda.

Gitarrduell
Gitarrduell

– Vi hämtar inspiration från många håll men försöker att applicera vårt eget sound på det vi gör, avslutar Ida Bang. Och det är bara att hålla med. Visst har de ett eget uttryck. Ida Bang & The Blue Tears lirar genuin blues med rockiga influenser och har tagit med sig de blå tonerna in i 2000-talet på sitt eget sätt, och de gör det förbaskat bra.
Det mesta som bjuds denna söndagskväll i Karlskoga är eget material. Det är här den genuina bluessjälen presenteras i 2000-talstappning. Ida har en grym röst och en intensiv utstrålning som tillsammans med det mycket unga bandet skapar en skön upplevelse. De två gitarristerna John Bernström och Leo Henriksson är inte bara tekniskt skickliga. De levererar väldigt mycket känsla och deras dueller förmedlar både hög klass och äkta blues.
Tråkigt att det inte dyker upp fler till Karlskoga Rock  & bluesklubbs konserter. Det är väldigt ofta hög nivå på de som bjuds in. Ida Bang lovade på stående fot att återvända, så håll utkik. Gillar du blues finns det ingen ursäkt att missa dessa unga bluesmusikanter från Stockholm en gång till.
Björn Reimers