Legenderna välte Folkets Park

Artikel publicerad i KK/KT 2012-07-02
Det blev återigen dundersuccé när Golden Times gick av stapeln i Degerfors Folkets Park på lördagskvällen och natten. Fyra från några av 80-talsrockens legendariska band, Toto, Deep Purple, Rainbow och Chicago gav allt av sig själva och lite till. Den stora publiken fick verkligen full valuta för varenda peng.
Mina damer och herrar, natten till den 1 juli 2012 var natten då fyra gentlemen från USA och England fullkomligt välte Folkets Park i Degerfors. Till hjälp hade de ett par tusen galna, festlystna degerforsare som villigt följde med när parken kantrade. Tidigare på kvällen hade det svenska bandet Magnum Bonum startat lite av en nostalgikick bland den tilltagande publiken, men det tände liksom aldrig till riktigt. Många svingade fortfarande en och annan bägare i öltältet i väntan på kvällens huvudnummer.  När så Bill Champlin och Fergie Frederiksen sparkade igång kvällens show, ja, då tog hela parken eld. Gamla rockhits fullkomligt vällde ut över den hoppande, dansande, sjungande, gungande publiken. Det blev en ömsesidig kärlek från första ackordet. Dessa gubbar kan verkligen ösa och inte blev det sämre av att kompbandet med gitarristen Tommy Denander i spetsen höll världsklass.
Joe Lynn Turner som har korta inhopp i banden Deep Purple och Rainbow bakom sig och förre Toto-sångaren Bobby Kimball gav verkligen allt och bjöd sannerligen på sig själva. De såg ut att trivas och de fick också med sig publiken. När gamla Toto-hits som Rosanna, Hold the Line och Africa pumpades ut, fullkomligt sprakade nostalgin och alla sjöng med.
Tyvärr fick den i sista stund utannonserade idolfinalisten Minnah Karlsson aldrig något utrymme. Hon doade enbart i ett par extranummer, men å andra sidan drog de fyra legenderna över tiden med nästan en hel timme, så publiken fick ändå full valuta och lite till. Det visar också hur kul de hade på Golden Times i lilla Degerfors när de röjde i Folkets Park.
Så, om du har vägarna förbi parken de närmaste dagarna och hör underliga ljud så är det sannolikt bara riffet till Smoke on the Water och refrängen till Rosanna som fortfarande prasslar i de gamla trädens lövverk.
Därmed skriver vi ännu en gång succé för tjejerna Linda Höijer och Jessica Gustavsson, initiativtagarna till Golden Times. Festen i Folkets Park har kommit för att stanna.

BJÖRN REIMERS