Kroppskonst i nya lokaler

I Karlskoga har man kunnat tatuera sig under drygt åtta år hos House of Pain, bara namnet borde skrämma bort en hel del kunder. Men, nu är det dock slut på den eran.  Sebastian Gustavsson och Krister Andreasen slår upp nya portar under namnet ”Nu eller aldrig”.
Nya fräscha lokaler har det också blivit, in på gården vid puben Red Brick.
– Ja, här trivs vi bra, säger Sebastian. Vi har varit igång ett par månader under nya namnet och det känns bara fint. Det blev lite av den nystart vi ville få till.
Förutom Sebastian och Krister finns också Björn Karlsson som lärling på ”Nu eller aldrig” och det är fullt upp hela tiden.
– Ja, vi är bokade året ut, säger Sebastian, det har vi varit länge. Först i oktober kan man börja boka för nästa år. Intresset är stort.
Om man bokar tid på ”Nu eller aldrig” vad kan förvänta sig? Några särskilda specialiteter?
– Nja, säger Sebastian, personligen tycker jag en bra tatuerare ska fixa det mesta. Det klart att man har favoritmotiv, ”Krille” är mycket inne på det som brukar kallas ”New Scool”, men som sagt, vi fixar det mesta.
Kunden i stolen heter Morgan och gör sin andra tatuering, ett tribalmönster på axeln och överarmen.
– Tribaler var oerhört populärt för några år sedan, nu är det inte så ofta vi får sådana beställningar.
– Numera är det japanskt som gäller, åtminstone här i Karlskoga. Mycket karpar och drakar i grälla färger. Det är ganska kul att jobba med.
– Roligast är när kunden kommer in och har en idé som man får rita upp och sedan genomföra. De flesta vet vad de vill ha när de kommer hit, sedan behöver de kanske hjälp att anpassa det till vad som är möjligt att tatuera, fortsätter Sebastian.
Hur är det då beroendet, många säger att har man väl börjat så kan man inte sluta tatuera sig. Stämmer det?
– Många gör sällan bara två, inflickar Björn Karlsson. Man kan göra en och sedan vara nöjd, eller till och med missnöjd och konstatera att ”detta inte var min grej”, men har man sedan gjort den andra är man oftast fast. Då blir det sannolikt fler.
Morgan instämmer, efter den här andra tatuering har han flera nya idéer.
Tatueringsprogrammen på TV, ”L A ink” och liknande hjälper säkert också till att hålla intresset upp, tror både Björn och Sebastian, även om det mesta är fejk.
– Studion finns inte, det är bara på TV, säger Björn. Jag vet folk som varit över för att besöka dem, men de existerar helt enkelt inte. Inte heller de snyfthistorier bakom motivvalen som vi ofta får se. Det är bara ett sätt att göra bra TV, speciellt också runt intrigerna bland tatuerarna.
Hollywood i ett nötskal.
Något sådant finns inte på ”Nu eller aldrig”. Här finns tre konstnärer som dagligen genomför många människors enskilda drömmar om en snygg tatuering.

BJÖRN REIMERS