Bloggsemester

Dregen i Rudskoga

Ola Salo på PIP

Det var ett tag sedan jag skrev något nu. Semestern har även drabbat bloggen. Två semesterveckor har nu avverkats och det mesta har varit i regnets tecken. Förunderligt hur det kan finnas så mycket vatten. Vet inte om man ska skratta eller gråta, men som vanligt är det väl att gilla läget. I stället för solstolen har det fått bli en del tidningsjobb. Några semestertips och så PIP förstås. Därtill Packmopedsturnén! En pryl som jag tycker är fullständigt klockren. Att få några av våra allra bästa artister att kuska runt på värmlandsvägarna medelst moped är en lysande idé från Sunneprofilen Göran Samuelsson. Årets turné var den sextonde i ordningen och kanske den bästa någonsin. Plura Jonsson och Ola Magnell, två av våra absolut bästa rockpoeter tillsammans med Sara Löfgren och årets joker, Dregen, gav en minnesvärd kväll i Rudskoga, dit jag själv tog mig för att uppleva. Att himlen stod fullständigt öppen under hela kvällen betydde inget för Rudskogaborna. De gick man ur huse, iklädda regnställ och beväpnade med paraplyer både de sjöng och dansade i blötan. Imponerande!
Ikväll avslutas Putte i Parken. Något som tyvärr också drabbats av ett helvetesväder i form av monsunregn som säkert skrämt bort en hel del besökare. De som kommit har dock varit både glada och positiva och något gnäll har inte förekommit. Men när jag kollade in The Knockouts på fredagskvällen kunde jag inte annat än tycka synd om både bandet och publiken. Bilden var som en Hithcockfilm, helt i svartvitt, men några få plastinbakade punkfantaster framför scenen och ett band som, trots en obefintlig publik, gav järnet på scenen. Så får det inte vara på festival. Det hörs till och med på namnet, FESTival!

Kommentarer inaktiverade.