Spontant!

Ursmart grill!

Många skulle säkert kalla oss slösaktiga eller dumdistriga, vi väljer att kalla det spontant! Lotta och jag har nästan alltid handlat spontant, slagit till direkt på volley när tillfälle bjudits. Det innebär att vi genom åren köpt på oss en massa prylar som vi just då tyckte att vi behövde. Det har varit både billiga och lite dyrare grejor. När vi bodde i Sumpan, klev vi in hos en bilhandlare på en söndagspromenad och hade bara något lite senare blivit ägare till en blå  Opel Ascona som verkade trevlig. 
Efter att i flera år snackat om att kanske köpa motorcykel så gick vi en kulen höstlördag in på Bikes & Trucks i Strömtorp och 20 minuter senare var vi stolta ägare till en röd och vacker Suzuki.
Lotta fick för drygt ett år sedan reda på att vår schnauzeruppfödare skulle trappa ner sin kennelverksamhet och plötsligt hade det blivit en dvärgschnauzer över som ingen ville ha. Avlivning var sista utvägen. Vi tyckte det var synd och tog hem lilla Isolde en helg för att se hur hon trivdes. Jo, som ni vet så bor hon fortfarende kvar det lilla charmtrollet. Så här har det rullat på. Det innebär att vårt sparkonto inte direkt är bankens stolthet, men man lever bara en gång, så varför lägga på hög?
Någon har sagt att vid varje frestelse så ska man tänka: är jag verkligen i behov av just detta? Kan jag klara mig utan? Svaret är ju oftast att, jovisst det kan jag säkert, men det blir ju också väldigt tråkigt på det viset. De flesta i vår ålder har ju redan allting, så då skulle ju inget nytt bli köpt.
I går var vi på Mullhyttemarknaden, och trots att de spöregnade gjorde vi ytterligare ett fynd. Vi köpte världens smartaste grill (se bilden). Tar ingen plats, kan grilla det mesta utan att bränna och tar ingen plats när den plockas ihop. Jodå, vi testade den på kvällen, satte en stor fläskytterfilé på det roterande spettet samt några korvar i halstret. Perfekt! Hade vi lyssnat till förnuftet hade vi även denna kväll ätit brända och torra köttbitar grillade på den grill vi tidigare införskaffat. Nej, lite spontanitet förgyller vardagen, även om det inte alltid är så väldigt genomtänkt.

Kommentarer inaktiverade.