Skön jazz i sommarvärmen!

Veronica Mortensen

Det var gräddan ur svensk jazz som på lördagskvällen besökte Karlskoga och scenen vid Grönfeldtsudden vid Möckelns strand. Bohuslän Big Band med sångerskan Veronica Mortensen bjöd på sommarlätt Duke Ellingtonmusik och inget kunde väl vara mer passande en vacker sommarkväll som denna.
Det var en liten chansning att bjuda hit ett storband som Bohuslän Big Band mitt i sommaren, sa Cupol Jazz & Blues Clubs bokningsansvarige Bosse Carlén när han för första gången presenterade denna så eminenta idé. Jovisst, vi vet ju hur vädret makter ibland kan bete sig under våra surt förvärvade semesterdagar. Men denna gång slog pendeln tillbaka i fullt utslag. Det var på årets varmaste dag som Bohuslän Big Band spelade upp på den vackert belägna scenen Lantärnan, alldeles nere invid Möckelns strand. Det kom 150 solvarma jazzfantaster som i gröngräset bredde ut filtar och avnjöt färska jordgubbar eller tog en kall pilsner att svalka av sig med i den nästan 30-gradiga högsommarvärmen.
Det var med temat ”The Ella & Duke session” som orkestern kom till Karlskoga och som Ella den danska sångerskan Veronica Mortensen. En fantastiskt duktig jazzvokalist som på ett enkelt sätt presenterade ”Ellas låtar” som en gång skapades till ”The First Lady of Jazz” av Duke Ellington i samarbete med hans vapendragare Billy Strayhorn.
Bohuslän Big Band består av gräddan ur den svenska jazzeliten. Till denna tillställning var smokingarna kvar i garderoben, klädseln var lika sommarlätt som musiken.
Många av låtarna kändes nog igen av den kunniga publiken, skönt ihopsnickrade i härliga arrangemang och med soloprestationer som överglänste varandra och som gav harmoni till Veronica Mortensens skönsång.

Skön storbandsjazz i sommarvärmen

Kommentarer inaktiverade.