Lugn midsommar

Är månde midsommar lite överreklamerat? Åtminstone om man passerat det där åldern då allt som var möjligt skulle firas. Då var naturligtvis midsommar den optimala helgen. Jag minns en hel del midsomrar som jag inte minns….kan man säga så….jomen så var det. Numera går det lugnt tillväga i en tid då kemisk berusning är ett minne blott. Hmm, nu var jag där igen.
Nåja, en hojtur i solens sken tillsammans med den man älskar högst av allt är inte heller så pjåkigt. Lite knätofs och jordgubbstårta i Svartå och en god lunch samt lite glass som avslutning i Askersund är också helt OK.
En powernap i hängmattan och som avslutning på dagen lite VM-fotboll med jordgubbar därtill. Det är inte så mycket mer man begär nu för tiden.
Det är förunderligt vilken enorm skillnad det är att förflytta sig på  motorcykel i förhållande till en biltur. Egentligen svårt att beskriva, men det är en upplevelse där alla sinnen är påkopplade och koncentrationen är på max. Inte bara för att man måste köra även åt sina medtrafikanter utan just för att ta vara på upplevelsen.  Lotta som sitter bakpå bekriver tillståndet som meditativt och totalt avslappnande. Ett tillstånd utan tidsbegrepp, bara här och nu finns. Så en tur på bågen med en vacker kvinna och en klar hjärna gör det njutbart att vakna upp en midsommardagsmorgon, inta frukost på verandan för att sedan ta ett par timmar i skogen med hundarna. Sämre kan man ha det.

Kommentarer inaktiverade.