Kommunens träd har sabbat mitt fotbolls-VM

Ibland kan man fundera över sitt öde. Jag ser nästan aldrig på TV, är fortfarande innehavare av en ”tjock-TV” och klarar mig bra med det. Ser lite nyheter när andan faller på samt en hel del fotboll. Så därför är väl ödets nyck när den nu är fotbolls-VM och TV:n helt plötsligt går i strejk. Eller TV:n, det är inte hela sanningen. Efter lite detektivarbete visar det sig att det inte är den det är fel på utan kommunens träd på andra sidan gatan. De har växt sig så höga att signalerna till parabolen inte går fram.
Vad gör man då? Jo, tar kontakt med kommunens trädgårdsmästare som mycket artigt tar emot problemet och snarast kommer hem, märker upp träden som står ivägen och berättar att detta EGENTLIGEN är höstarbete, men lovar att det ska fixas.
Vi åker några dagar på hundläger och när vi är tillbaka så har de naturligtvis hunnit ta ner träden, tror vi, men ack vad vi bedrog oss.
Ny kontakt med trädgårdsmästare Gustavsson, som nu menar att något löfte om omedelbar service aldrig har myntats. Nej det är i höst som gäller. Nu planterar man blommor och har inte tid med sådana småsaker som att jag inte kan se fotbolls-VM.
Hur tar man då reda på sina rättigheter och kommunens skyldigheter i denna fråga. Ja, det är inte lätt. Jag har hittills inte lyckats. På torsdag kommer en krönika i ämnet, men det hjälper sannolikt inte heller. Det blir en sommar utan TV, det hade mycket väl kunnat fungera, om det nu inte var för VM i fotboll.

Kommentarer inaktiverade.