Vi är alla oss själva närmast

Funder lite på hur vi människor egentligen tänker i olika situationer.  Senast nu vid Granåsen, nordväst om Granbergsdal, där Gelleråsen Invest vill sätta upp några vindkraftsverk. Vindkraft är både bra och ”politiskt korrekt”, det tycker nog de allra flesta. ”Grön el” som det så vackert heter, el som varken luktar eller förorenar. Problemet är bara det att när man säger att ”klart samhället ska investera i vindkraft” så menar man ”bara det inte sker invid mitt boende”. För så är det med det mesta inom ramen för det ”politiskt korrekta.
”Klart vi ska ta emot flyktingar, bara förläggningen inte gränsar till min tomt”. ”Klart vi ska ha invandring, bara de inte bor i min trappuppgång”. ”Klart vi ska vara rädda om miljön, bara de inte höjer bensinpriset, för jag behöver min bil”. ”Klart vi ska ha vargar i svensk natur, bara de håller sig undan från min bärskog”. Listan kan göras lång. Vi är helt enkelt oss själva närmast. Det tål ibland att stanna upp och fundera över vad man egentligen tycker och tänker. Finns det möjligen uppoffringar som ibland måste till eller gäller det bara ”alla andra”?

Kommentarer inaktiverade.