Tänk om – Tänk rätt!

Protest!

Många slöt upp

Under parollen” Tänk om  – Tänk rätt: Inget gymnasium i Folkets Hus” protesterade ett par hundra degerforsare på torget utanför Folkets Hus inför fullmäktiges möte.  Flygbladet som delades ut värnade om ”Ett levande Folkets Hus” och ställde frågan ”Varför så bråttom” och var undertecknad av ”Vänner till Folkets Hus”.
 Oavsett hur många som nu kom så är det en sak som slagit mig sedan denna debatt kom igång, ja egentligen redan under tiden tågstoppet i centrum diskuterades och debatterades. 2010 är valår. Då brukar alla politiker, inom hela färgskalan, lova sina väljare både guld och gröna skogar till inga som helst kostnader. Får bara de bestämma finns ingen hejd på vad man kan erbjuda. Allt för att få behålla eller överta makt. Så brukar det se ut överallt, både på det kommunala planet och på riksplanet. Nåja nästan överallt, dock ej i Degerfors. Där har de vid makten, med en dåres envishet, försökt driva igenom två väldigt kontroversiella frågor utan någon som helst stöd från sina väljare. Tvärtom så har protesterna haglat, både mot tågstoppet när det var på tapeten och nu gymnasieskolan. Båda planerade för Folkets Hus, där nuvarande verksamhet då får stryka på foten. Jag har väldigt svårt att fatta hur man, ett valår, går på tvärs mot de medborgare som ska avge de röster man behöver för att kunna genomdriva sina tankar och idéer. Nu verkar det som man gör allt för att slippa. Är det någon som kan förklara hur de tänker?

Kommentarer inaktiverade.