Hetta och passion

Äkta lidelse och smärta

Den argentinska tangon ska jag villigt erkänna är en musikgenre som jag aldrig känt mig särskild lockad till. Tills igår när jag träffade på Beata Söderberg och hennes argentinska band Justango. Då slog det an en ton i mig för detta var inte vad jag skulle kalla traditionell tango (det var det inte heller).
Beata kallar sin musik, för det är hon som skriver bandets alla låtar, Tango Nuevo eller fushion, och det är precis vad det är. Här finns både jazz, rock och punk och det svänger så in i norden. Det är speciellt i Horacio Romos bandoneon man kan hitta de mustigt hänsynslösa punkinfluenserna. Här finns en råhet och en brutalitet mitt i det äkta och vackra som gör Beatas musik i händerna på Justango till en stor känsloupplevelse som pressar sig rakt in i märgen och som absolut måste upplevas live. Först när man sett lidelsen och smärtan i Beatas ansikte, då kan man ta till sig hennes och hennes medmusikanters budskap. Får du någon gång chansen att uppleva Beata och hennes band Justango, ta den!

Kommentarer inaktiverade.