Så var det då vardag igen

Så är man då återigen tillbaka i vardagen efter en lång och välfylld semester. Det har även blivit en hel del behövlig vila mellan alla barn och barnbarnsbesök. På något sätt känns det som cirkeln sluts. Jag tillbringade alla mina barndoms somrar hos min mormor och morfar. Nu, när man är både morfar och farfar, kommer våra barnbarn till oss och livar upp tillvaron.

Men, som sagt, vardagen är åter här med allt vad det innebär av rutiner och invanda beteenden som ska återupptas. Nu står man inför de där löftena man givit sig själv nu när man haft lite tid över att tänka; att äta lite bättre, motionera lite mer och leva lite klimatsmartare. Jag kan bara gissa vartåt det barkar, men det får vi ta en annan gång.

Idag är det återigen en stor manifestation kring vårt lasarett. Förhoppningsvis går Karlskoga och Degerfors återigen man ur huse igen och berättar för de som bestämmer att åtminstone vi har bestämt oss. Kraven att öppna förlossningen snarast och att behålla all övrig verksamhet intakt.

Ett pressmeddelande i veckan flaggar nu upp för att det finns en vilja att återöppna Karlskoga BB, det är givetvis positivt. Problemet stavas personal och kompetens. Ska man öppna igen krävs att bemanningen håller för att slippa sommarstänga igen. Annars är man snart på ruta ett igen.

Kan man ändå ana mellan raderna i den insändare i veckan undertecknad av regiondirektör Rickard Simonsson att den inslagna tjänstemannalinjen fortfarande gäller, oavsett hur mycket vi protesterar? Tycker den kom väldigt lägligt innan dagens demonstration som ett sätt att ändå ha ryggen fri att göra som man vill. Här återstår att se hur mycket muskler politikerna har.

Efter att fler insändare undrat vad som egentligen händer i kommunen efter AllianSens valseger så gläntades det äntligen en aning på dörren. Västergårdens matsal ska öppnas och en ny idrottshall inkluderat en simbassäng ska byggas och skolorna ska upprustas. Hur det blir med torget får vi dock vänta med. Där fortsätter man att pussla fram och tillbaka med parkeringsplatsernas placeringar. Jag undrar hur länge Coops tålamod sträcker sig, men kanske menar man när man säger sig vilja krympa kostymen att det också kan innefatta antalet livsmedelsbutiker. Spännande ska bli att få reda på vad som menas med att föra in Degerfors in i modern tid. Dock inget om hur man ska hantera det stora ekonomiska underskottet annat än att det är den tidigare majoritetens fel. Men så är det alltid, på alla politiska plan. Problem är alltid någon annans fel.

Han har fått hatarna inom SD att jubla. Han har kränkt och häcklat, spytt sin galla över invandrare, muslimer, journalister, kallat politiska motståndare för efterblivna och domarkåren för ”jävla syltryggar”. Han har fått twitterförbud av partiets politiska ledning som ignorerats. Han har kört på utan att bry sig medan Kristersson och Billström i partitoppen på sin höjd kallat hans twittrande för ”olämpligt”. Men, så gav sig Hanif Bali på moderatikonen Carl Bildt och det var att skita i det blå skåpet. Där passerades alla gränser. Man kan kränka precis vem och vad som helst utan att den moderata partitoppen reagerar, men inte Carl Bildt. Jag tycker det säger mycket mer om moderaterna är vad det säger om Hanif Bali.

Kommentarer inaktiverade.