Var har ni hållit hus tidigare?

Just nu så vimlar det av inlägg på sociala medier kring alla de sexuella kränkningar som skett på festivalerna vid Bråvalla och Putte i Parken i Karlstad. Totalt rör det sig om cirkus 100 anmälda brott. För det är precis vad det är, brott som ska beivras. För det är givetvis totalt oacceptabelt att sådant kan och får ske. De som nu grips och som kan bevisas vara skyldiga ska ha kännbara straff, oavsett om de kommer från Afghanistan, Afrika eller Örkelljunga. Det ska dessutom verkställas omedelbart! Jag tänker på de huliganer från England och Ryssland som drabbade samman under EM i Frankrike. Efter endast ett par dagar var de dömda till upp till två år fängelse. Det kan man inte annat än beundra när vi jämför med hur det ser ut här hemma.

Men, ni som nu lägger ner tid på att skriva långa inlägg på Facebook och andra medier med hårt fokus på att hata ensamkommande pojkar och asylsökande. Var har ni funnits tidigare?
Under 2015 anmäldes 18 100 fall av sexualbrott varav 5 920 rubricerades som våldtäkt. Det är dock en minskning från året innan. En procent av befolkningen mellan 16-79 år uppgav att de blivit utsatta för sexuella övergrepp under förra året. Alltså inte 25% kvinnorna i vårt land som påstås av vissa hatsajter.
Var har ni alla hållit hus med era protester kring dessa brott? Säg inte att ni inte visste, det har stått i tidningen varje dag om anmälda våldtäkter och övergrepp ute i samhället, i hemmen, på arbetsplatser och på skolorna om än i små notiser. Först när det blir fokus på invandrarpojkarna vaknar plötsligt alla.

Knappt 20% av ovanstående brott sker på skolor där lata lärare och rektorer vägrar att ta problemen på allvar. ”Det vet man väl hur pojkar är” brukar kunna vara den ursäkt som gör att väldigt lite händer på den fronten. Dessa pojkar heter oftast Kalle, Pelle, Anders och Niklas. Det har genomförts mängder av intervjuer där de drabbade tjejerna, och de borde väl veta, berättat att det är övervägande svenska killar som skrattande begår dessa övergrepp. Det förringar inte alls de brott som faktiskt sker av invandrarkillar, men de ska inte bedömas i grupp utan enbart efter de enskilda övergreppen.

Polisen i Värmland har också tagit tillbaka sina påståenden om att det var grupper av ensamkommande som var förövarna på Putte i Parken. ”Det var en olycklig formulering” säger ansvarig polis, Urban Bengtsson till SR Ekot. Något som också kritiseras hårt av kriminologen Jerzy Sarnecki som mycket riktigt säger: ”Är man säker ska man självklart meddela allmänheten om detta, men är man inte säker ska man hålla käften tills man är säker” är Sarneckis budskap. Givetvis är det så. Nu har de redan trissat upp stämningen bland hatarna med sina ”olyckliga formuleringar”

Ett stort problem är att så få anhålls och straffas. Där borde polisen göra mer för att lyckas. För visst är det så att alla som utövar sexuella trakasserier ska åtalas och dömas. Men det polis och rättsväsendet som ska stå för detta. Inte en massa galningar på nätet som spyr ut hat och halvsanningar i sin iver att smutskasta hela folkgrupper.

Till sist, siffrorna ovan är taget från BRÅ, Brottsförebyggande Rådets hemsida. Gå in där någon gång och läs fakta. Det kan vara bra i jämförelse med att dela lögner och halvsanningar från sajter som Fria Tider, Avpixlat och allt vad de heter.