Reflektioner så där i allmänhet………..

Så här i efterdyningarna av ROKS-turbulensen, Ireen von Wachenfeldts avgång och Evin Rubars Dokument Inifrån-reportage har jag inte vid något enda tillfälle fått en nyanserad bild av hela historien. Ska villigt erkänna att jag långt ifrån läst allt, men ändå.

Visst kan vi väl konstatera att män som slår sina fruar och flickvänner är gangsters, grova brottslingar, fega uslingar med sjuka sinnen och ska presenteras och behandlas därefter. Att kalla dem djur är däremot en grov krängning och förolämpning mot våra däggdjurskusiner. Ingen däggdjursart, vad jag vet, våldför sig på sina honor i maktsyfte eller för den del i något annat syfte heller. Idioter, galningar, monster, välj själva, men djur, icke sa Nicke.
Vad Evin Rubar hade för huvudsyfte med sitt reportage har jag heller inte listat ut, men inte kan del väl vara att bara så där såga en oerhört viktig verksamhet jäms med fotknölarna.
Så länge inte samhället kan ta hand om sina medborgare och ge dem skydd och vård så måste vi lita till alla dessa frivilligorganisationer som utan ersättning gör ett kanonjobb. Jag har en dotter och en hustru som båda är aktiva i olika kvinnojourer, så jag vet vad de gör för trasiga och misshandlade kvinnor och barn. Glöm inte det när media kommer med ”sina sanningar”.

Hörde att regeringen beslutat om att man ska få skjuta varg eller andra rovdjur som går in i tamdjurhägnet utan att behöva vänta på att den gör en regelrätt attack som det var tidigare.
Det är ju ett framsteg och kanske en lite större trygghet för våra djurhållare (och för den del djuren själva), men vad jag inte förstår är: vad trodde de som bestämmer att vargen skulle göra i hänget tidigare? Bara hälsa, hoppa tillbaka över stängslet och springa hem till mamma?

Radiotjänst jagar licensskolkare med metoder man kan ifrågasätta har vi kunnat läsa om. Frågan är varför. Kan det vara för att fältarbetarna bara jobbar på provision (130:-/ per ny avgift man tecknar), inte har någon sjuklön eller semester och att de måste komma upp i 500 avslöjanden per år, annars får de sparken. Industritjänstemannaförbundet tycker naturligtvis det är skit, medan Radiotjänst vd Lars Lindberg inte ser några problem med upplägget. Undrar vad Göran P tänker om den arbetstryggheten så här i tider när arbetsrätt och kollektivavtal står högt på debattdagordningen. Särskilt som Radiotjänst ägs av statliga SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion. 

DIF-tränaren Tony Gustavsson har lyckats bra med laget och visat belackarna från i vintras vad han kan. Skulle han ändå i framtiden få sparken så har jag tips på en ny karriär, nämligen politiker. Jag vet ingen som har hans svada. När man efter en halvtaskig DIF-insats bevistar presskonferensen därefter har Tony förklaringar och argument som får alla ifrågasättanden att bara falla platt till marken. Vid ett tillfälle pratade han oavkortat i tio minuter innan han, efter en lång blick på den församlade pressen, tillade att ”detta var en så konstig match att jag måste hem och se den på video innan jag kan uttala mig”. Jag vet inte vad Tony har för politisk färg, men med hans talang står alla partiledare med öppna armar.

BJÖRN REIMERS


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.