Vi ska upp i toppen…….

Som ett mantra har Degerfors IF:s tränare Patrik Werner upprepat att DIF enbart har som målsättning att hänga kvar i Superettan efter denna säsong. Ett smått livsfarligt sätt att agera tycker jag. Det är lätt att det blir en sanning till slut. Om man, som i våras, bara vinner och vinner, skapar rubriker, gör massor av mål inför en lyrisk hemmapublik och hittat ett spel som dessutom är trevligt att beskåda blir det en aning fjantigt att inte ändra sin ursprungliga målsättning om den nu var att ”bara hänga kvar”. Nu, när formsvackan är ett faktum, något som alla lag förr eller senare hamnar i så blir sannolikt knytnäven inte lika hårt knuten i byxfickan när tränaren hela tiden nöjer sig med att ”vi ska bara hänga kvar”. Då gör det liksom inget att vi slutat fighta och hamnat i en nedåtgående spiral, vi ska ju bara se till att vi inte åker ur. Risken är överhängande att man fastnar i formsvacketräsket en liten aning för länge för att det ska vara hälsosamt med den inställningen.
Det finns inga och har aldrig funnits några egentliga krav från supportrarna på Allsvenskan denna säsong. Den lyckosamma våren och försommaren har bara varit en underbar bonus som utvecklades till något av en röd glädjefnatt senaste hemmafighten mot Sundsvall, en glädje som tyvärr sattes i halsen. Kan bara hoppas att dessa rödristade supportrar forsätter att besöka StoraValla trots debaklet senast i Trollhättan. Förhoppningsvis får serieledarna Norrköping lida för den fadäsen. Folkfest i lördags och förhoppningsvis folkfest på lördag i samband med Vulkanmarken.
Men Patrik, sluta tjata om att vi ska bara hänga kvar. Stick ut hakan och var lite wild and cracy. Det finns fortfarande chans på Allsvenskt kval. Det vore väl en helt galen avslutning på en lika galen säsong. Säg att det är dit vi siktar, oavsett om det är  realistiskt eller ej och oavsett om DIF har i Allsvenskan att göra överhuvud taget. Skulle det mot all förmodan lyckas är det väl smällar man får ta.

Kommentarer inaktiverade.