Slut på VM, nu väntar nya kval

Då var det över för den här gången. Nu blir det en lång väntan till nästa, EM om två år och då förhoppningsvis med Svenskt deltagande igen. För även om det spelats en fantastisk fotboll i detta VM så är det alltid lite fattigt utan Sverige. Jag satte nu mina förväntningar på ”mitt andra lag” England, men det närmaste något brittiskt i finalen var domare Howard Webb, mannen som slog rekordet i gula kort, med 14 stycken + ett rött!  Måste vara helt oslagbart, speciellt i en VM-final.
Men, för att återgå till Sverige. Det är ett långt och ovisst kval som väntar och en hel del frågetecken att räta ut på vägen. Kommer Zlatan tillbaka till landslaget? Om inte, håller då spelare som degerforsaren Ola Toivonen tillräckligt hög klass för att det ska lyckas ändå? Man ska möta Holland, silvermedaljörerna i VM. Mätta? Troligtvis inte. Övriga: Finland, Ungern, Moldavien och San Marino låter väl inte så värst skräckinjagande, men det är ändå matcher som måste vinnas. Vi står inför en spännade höst.
Nu kanske rätt lag vann VM ändå. Favorittippade Spanien höll för trycket trots den usla inledningen med förlust mot Schweiz. Holland var väl den stora överraskningen som gick ända till final, men väl där hade det lika gärna kunnat bli orange seger.
Vad kan man mer säga om VM-fotbollen. Ja, att det inte finns utrymme för att ha uppsnack en hel timme innan match. Det finns helt enkelt inte så mycket att analysera, dissekera och vända ut och in så att det blir intressant.
SVT har krossat TV4 utifrån både medias och TV-publikens bedömningar. Så stor skillnad tycker jag dock inte det varit rent kvalitetsmässigt, det är ungefär samma saggande om samma saker i båda kanalerna. Det som ligger TV4 i fatet är all reklam. Peter Jidhes ”vi återkommer” är det man mest kommer ihåg från den studion innan man snabbt zappar över till något annat eller går och fixar fika. Jag är nu så uppretad på de företag som kört sin reklam under VM att jag aldrig kommer att välja någon av dessa produkter i ren protest, så känns det i alla fall nu. Om en vecka är det förmodligen glömt.
Nu startar allsvenskan igen, men kan inte säga att jag saknat den. Det som varit intressantast under uppehållet har varit turbulensen i AIK. Ska bli lite spännade att fortsätta följa den såpan. Annars är det viktigaste just nu om Degerfors IF ska hålla igenom hela hösten. DIF har ju alltid varit kända för att vara ett höstlag. så om det stämmer spelas det allsvenskt på Stora Valla redan 2011! Bäva månde politikerna i nämndhuset som då måste rusta upp den gamla slitna arenan redan till kommande säsong.
I kväll är det lite upp till bevis. Förlusten mot Ljungskile var ingen direkt skräll. Degerfors har haft svårt där tidigare. Men rent psykologiskt var det en liten mardröm. Kom det an på Bertilssons frånvaro? Var ersättaren Erik Nisson verkligen mogen uppgiften? Ja, o s v……
Vinst ikväll och DIF går till serietopp efter precis halva serien. Det är så galet att man ibland får nypa sig i armen för att förstå att det är sant. Jag blir inte olycklig om det skulle misslyckas med avancemang till Allsvenskan, men OM, jag säger OM det skulle ske så blir det som jag tidigare sagt. Då kommer Werner/Lindskog stå staty utanför Stora Valla, förr eller senare, sanna mina ord!

Kommentarer inaktiverade.