Barnmisshandel

Ibland blir man bara så där fullständigt uppgiven när man tar del av omvärlden. Såg en snutt av ett program om barnaga/barnmisshandel och såg även en uppföljande debatt på nyheterna. Man blir lite mörkrädd vid vissa tillfällen.
En undersökning har kommit fram till att fler och fler fall av barnmisshandel anmäls. I de flesta fall föräldrar som ”uppfostrar” sina barn. Vackert så.
Det visar sig samtidigt att rättsväsendet tycker att det är förmildrande omständigheter om om barnet varit provoserande genom att vara ”olydig” eller kallat något ”gubbjävul”. Straffet för att örfila upp ett barn är lindrigare än en fortkörning och definitivt lindrigare än om du slår en vuxen på käften.
Att skada/hota/misshandla ett oskyldigt barn, som inte har någon reträttplats, borde tvärt om generellt vara mycket högre straff för än ”vanlig” misshandel av jämbördig.
Att man sedan får höra uttalanden av vuxna människor som säger: ”jag har fått mig ett och annat kok stryk och jag har minsann inte tagit någon skada av det” så bevisar bara det uttalandet att det är precis  motsatt.  Med den inställningen till misshandel, speciellt av barn, har man åsamkats en stor ementionell brist, kanske just av det faktum att man själv utsatts för misshandel.

Kommentarer inaktiverade.