Mor har loggat ut

Efter en vecka i ”dödens väntrum” valde mor att till sist logga ut. Syrran ringde kl sex i morse och berättade att gamla mor somnade in, stilla och lugnt, vid tvåtiden inatt. Första känsla säger att det var skönt att det inte drog ut mer på tiden är så, men samtidigt inser jag att det där snacket inte är annat än  en friserad lögn. Naturligtvis vill jag inte att mor skulle lida, nej, jag menar att hon inte borde lämna mig, oss överhuvudtaget. En mor ska ju alltid finnas där, oavsett hur gammal man blir själv. Jag kommer att sakna telefonsamtalen där hon förmanar: ”Du har väl mössa på dig när det är så kallt ute”. Mina protester om att jag faktiskt fyllt 50 för flera år sedan och själv har tillräckligt omdöme för hur jag ska klä mig slogs bort med en lätt fnysning. Jag kommer också att sakna våra samtal om det politiska läget, idrott och religionsfrågor. Morsan hängde med in i det sista och var alltid påläst, hade alltid synpunkter.
En annan känsla som dyker upp i detta nu är att plötsligt är jag äldst, tillhör den äldsta generationen i vår släkt. ”Det är din tur nästa gång” lyser i undermedveten neon och skapar samtidigt en nästan spöklik förnimmelse.
Det återstår nu en massa praktiskt pul som att tömma en lägenhet, fixa med begravning samt reda ut annat smått och gott. Inget jag ser fram emot direkt, men kanske kan det funka som lite terapi mitt i bedrövelsen. Mor är inte här längre, men livet går ändå sakta vidare…………

Kommentarer inaktiverade.