Makalösa hundar

I helgen som gick startade jag min Etologiutbildning på HundCampus i Hällefors. Utbildningen kommer att kompletteras med specialsök.
Den form av specialsök som genomförs på HundCampus är en ganska fantastisk historia. Hela tiden vidgas begreppen hur långt man kan ta hundträningen vidare i människans tjänst. Det senaste projektet som just nu är igång är lungcancer. Hundarna detekterar cancer via utandningsluft tidgare än vården kan ställa diagnos. Testerna sker i labbmiljö och meningen är att detta, inom kort, ska ske helt och hållet skarp miljö.
Övrigt som hundarna/hundförarna utbildas i är exempelvis barnsök, olika läckage, barkborre, djurkadaver, ID-sök, liksök e t c. Det är egentligen bara den männskliga fanstasin som sätter gränserna. Hundarnas kapacitet är vi förmodligen bara i början av att förstå.

Kommentarer inaktiverade.