Hur marknadsför Bofors?

Saab Bofors Dynamics i Karlskoga varslar 70 personer kan man läsa i gårdagens tidningar. först och främst kommer de som tillverkar granatkastaren Carl Gustav att beröras. Kommer det på sikt att innebära att fler slipper slaktas av detta, enligt uppgift, så ”effektiva” vapen? För ”effektiv” i detta sammanhang måste väl innebära att fler lemlästas och dödas.
Inom marknadsföringen sägs ju att man inte ska sälja produkten utan nyttan med densamma. Hur ser detta ut i fallet Bofors?
Jag pratade för en tid sedan med en kille i Karlskoga som hade en idé om ett Boforsmuseum där man presenterade de olika produkterna med bilder på dess ”effektivitet”. Det skulle kunna innebära att varje pjäs och vapen förses med bilder på den förödelse de frambringar. Lemlästade kvinnor, barn och soldater, utbombade byar och nedskjutna plan.

Kommentarer inaktiverade.